Azul

Azul is een tactisch tegel leg bordspel waar het draait om het creëren van kleurrijke patronen. Als tegelschilder van het koninklijke paleis van Evora scoor je punten door het leggen van wandtegels. Wie aan het einde de beste patronen legt en de meeste punten scoort wint. Azul is geschikt vanaf 8 jaar en is in 2018 uitgeroepen tot winnaar Nederlandse spellenprijs in de categorie Familie.

Toont alle 5 resultaten

Azul het bordspel

In Azul ben je tegelschilder in het Koninklijk Paleis van Evora. De Portugese koning Manuel I is verliefd geworden op de decoratieve tegels de “azulejos” (oorspronkelijk witte en blauwe keramische tegels) en jij bent uitgedaagd de muren van het Koninklijk paleis te versieren.

Door het creëren van patronen in de wandtegels kun je punten scoren. Maak je complexere of specifieke patronen dan kun je extra punten scoren. Verspilde benodigdheden zorgen ervoor dat er punten in mindering worden gebracht. Wie aan het einde van het spel de meeste punten heeft gescoord wint het spel.

De meeste spelers hebben de spelregels van Azul snel onder de knie. Dit zorgt ervoor dat je snel aan de slag kunt en dat je het nog vaak weer opnieuw wil spelen.

Je speelt Azul vanaf ongeveer 8 jaar met 2 tot 4 spelers en een potje duurt gemiddeld 40 minuten.

Azul uitbreidingen en opvolgers

Krijg je geen genoeg van het bordspel Azul? Overweeg dan ook eens een uitbreiding of opvolger aan te schaffen. Azul De Ramen van Sintra is een op zichzelf staande opvolger van het bordspel Azul. Terwijl je in Azul de muren van het paleis van Evora probeerde te bekleden met wandtegels is het bij Azul De ramen van Sintra juist de bedoeling om de ramen van het paleis van Sintra te voltooien, zonder schade aan te richten of glas te verspillen.

De uitbreiding Azul Kristal Mozaïek maakt het spelen van het bordspel Azul nog beter dankzij nieuwe spelersborden en plastic trays. De trays zorgen ervoor dat de stenen perfect op hun plek op het bord blijven liggen. Voor deze uitbreiding heb je wel het originele basisspel nodig.

Azul Zomer Paviljoen is het derde deel uit de Azul spellenreeks. In Azul Zomerpaviljoen is het de uitdaging om de vloeren te betegelen van Koning Manuel's zomerpaviljoen. In deze uitgave neem je diamantvormige tegels uit het aanbod op tafel en probeer je de meeste punten te scoren door de tegels tactisch te plaatsen op het speelbord.
Categorieën


Zoeken


Wat mag het kosten?


Leeftijd

Speelduur

Aantal spelers

Bekende series

Uitgevers

Talen

Recente bekeken