Carcassonne

Carcassonne is een bordspel waarbij je tegels moet neerleggen zodat langzaam het speelbord ontstaat en groeit. Kruip in de rol van Middeleeuwse landheren en leg via de tegels wegen, steden, weiden en kloosters aan. Door het ruime aanbod aan uitbreidingen en voor je het weet heb je ze allemaal in huis.

Toont alle 10 resultaten

Het Carcassonne bordspel

Carcassonne is een populair Legspel waarbij je met tegels de Franse stad Carcassonne en zijn omgeving opbouwt. Met de tegels vorm je wegen, steden, weiden en kloosters en probeer je zoveel mogelijk punten te scoren. Deze punten scoor je door het inzetten van horigen bij afgebouwde projecten. Zet ze echter slim in, je hebt er maar weinig en andere kunnen jou natuurlijk ook dwarsbomen.

Carcassonne is geschikt vanaf 7 jaar en is leuk voor zowel families als veelspelers. De spelregels zijn eenvoudig maar er is voldoende diepgang en je met een vleugje geluk is het voor iedereen mogelijk het spel te winnen. Met de verschillende uitbreidingen die je kunt combineren heb je uren plezier.

Carcassonne uitbreidingen & varianten

Dat Carcassonne een populair en goed verkopend bordspel is kun je wel zien aan het aantal uitbreidingen dat er zijn uitgebracht. Voor alle uitbreidingen is het basisspel van Carcassonne wel noodzakelijk. Je kunt naast het basisspel nog genieten van de volgende uitbreidingen: Kathedralen & Herbergen, Kooplieden & Bouwmeesters, De Draak, de Fee & de Jonkvrouw, De Toren, Burgemeesters & Abdijen, Graaf, Koning & Consorten, De Katapult, Bruggen, Burchten & Bazaars, Schapen & Heuvels & Het Circus.

Daarnaast zijn er nog varianten van Carcassonne die op zichzelf staan en waar je het basisspel niet voor nodig bent. Dit zijn onder andere: Carcassonne Junior, Carcassonne Safari & Carcassonne Amazone.

Ben je direct enthousiast en wil je direct alle uitbreidingen scoren? Dan is er ook een Carcassonne pakket beschikbaar met alle uitbreidingen.

Vergelijkbare spellen als Carcassonne

Ben je helemaal fan van Carcassonne en zoek je vergelijkbare spellen om te spelen? Hierbij een aantal tips van spellen die vergelijkbare spelelementen en mechanismen hebben.

Als eerste het spel Cacao Net als bij Carcassonne leg je hier ook om de beur tegels neer. Wel moet je hier rekening houden met andere factoren. Je hebt bijvoorbeeld geen wegen of steden.

Dan heb je ook nog het spel Kingdomino. Hier bouw je landtegels rondom je eigen kasteel in je koninkrijk. Dit moet soort bij soort vergelijkbaar met domino. Kingdomino is erg goed speelbaar met verschillende aantallen spelers. Of dit nu met 2, 3 of 4 is het maakt eigenlijk niet uit.

Carcassonne kopen

Natuurlijk is Carcassonne verkrijgbaar bij alle fysieke speelgoedwinkels of speciaalzaken. Soms hebben zij ook een webshop en is het spel ook online te bestellen. Het aanbod is groot en daarom zijn er ook zeker prijsverschilen tussen de diverse webshops. Wij van Bordspel-kopen.nl proberen hier een overzicht van te geven. Wij vergelijken de prijzen van de diverse aanbieders zodat je altijd je nieuwe partyspel voor de beste prijs in huis haalt.

Carcassonne bordspel prijzen vergelijken

Wil jij altijd de beste deal scoren bij het kopen van Carcassonne? Vergelijk dan altijd de prijzen op bordstel-kopen.nl en koop jouw bordspel bij de voordeligste aanbieder op dit moment.
Categorieën


Zoeken


Wat mag het kosten?


Leeftijd

Speelduur

Aantal spelers

Bekende series

Uitgevers

Talen

Recente bekeken