Ligretto kaartspel

Ligretto is een snel en populair kaartspel wat voor flink wat chaos kan zorgen. Spelers willen zo snel mogelijk van hun kaarten zien af te komen, en iedereen speelt tegelijk! Zenuwslopend dus. Binnen de Ligretto serie zijn er 3 spellen beschikbaar: Ligretto Blauw, Ligretto Groen en Ligretto Rood. Daarnaast is er een Ligretto kaartspel voor kinderen (Ligretto Kids) en een Ligretto dobbelspel uitgebracht. De standaard Ligretto edities kun je met elkaar combineren waardoor het kaartspel met maar liefst 12 personen kan worden gespeeld! Echter door verschillende spelvarianten kan het kaartspel ook prima worden gespeeld met 2 personen.

Toont alle 5 resultaten

Wat is het verschil tussen de Ligretto kaartspellen?

Ligretto is beschikbaar in een blauwe, rode en groene editie. De achterkant van de kaarten zijn verschillend per kleur. Zo kun je de setjes goed uit elkaar houden mocht je de verschillende edities gecombineerd willen spelen met een grote groep. Na afloop kun je de verschillende kaartspellen weer goed sorteren zodat ze ook los van elkaar kunnen worden gespeeld met een kleiner aantal spelers (2 tot 4). Er is ook een Ligretto dobbelspel en een Ligretto kaartspel voor kinderen. In het dobbelspel speelt snelheid een belangrijke rol. Net als in het kaartspel dobbelen alle spelers tegelijk. Het doel van het Ligretto dobbelspel is om als eerste je serie compleet te dobbelen!

Ligretto Kids

Ligretto Kids is speciaal uitgegeven voor kinderen. De aanbevolen vanaf leeftijd is 5 jaar en het spel duurt ongeveer 10 minuten. De cijfers zijn in Ligretto Kids vervangen voor afbeeldingen van dieren en de spelregels zijn iets eenvoudiger gemaakt. Maar ook in dit kaartspel voor kinderen is er veel chaos want de speelsnelheid is hoog, net als in de andere Ligretto kaartspellen.

Door wie wordt Ligretto uitgegeven?

Het Ligretto kaartspel wordt in Nederland uitgegeven door spellen uitgever 999games. Het merk achter dit populaire kaartspel is Schmidt. De Ligretto kaartspellen worden uitgegeven sinds 2013.

Het spelverloop van Ligretto

In dit chaotische supersnelle kaartspel spelen alle spelers tegelijk. Het spel gaat van start wanneer iemand "Ligretto!" roept. Die speler heeft een speelkaart met het cijfer 1 en legt deze op tafel. Spelers willen nu zo snel mogelijk hun kaarten wegspelen (op kleur, in de volgorde 1 t/m 10). Zodra een speler zijn kaarten heeft weggespeeld wordt er "Ligretto STOP!" geroepen. De puntentelling volgt. Alle plus- en strafpunten worden bij elkaar opgeteld. De speler die als eerste 99 punten behaalt, wint het kaartspel.

Het Ligretto kaartspel kopen?

Check per Ligretto kaartspel door welke aanbieders het spel wordt aangeboden. Op Bordspel-Kopen.nl brengen we voor alle Ligretto kaartspellen het aanbod in kaart van allerlei spellen webshops. Jij scoort zo snel de beste deal!
Categorieën


Zoeken


Wat mag het kosten?


Leeftijd

Speelduur

Aantal spelers

Bekende series

Uitgevers

Talen

Recente bekeken